Amics del Liceu

Amics del Liceu col·labora amb el Gran Teatre del Liceu en l’organització de les activitats culturals de suport al Liceu i de foment de l’òpera:

  • Visites guiades al Teatre.
  • Conferències abans de l’estrena de cadascuna de les òperes programades en la temporada a càrrec d’especialistes, i també col·loquis, debats i entrevistes amb cantants i directors.
  • Conferències i simposis sobre el món de l’òpera (música, dramatúrgia, cantants, escenografia, gestió de teatres d’òpera, etc.).
  • Exposicions temàtiques al voltant del món de l’òpera i del Liceu.

A més d’aquestes activitats, Amics del Liceu edita:

  • El llibre Temporada d’Òpera sobre les òperes de la temporada.
  • L’inventari de l’activitat artística del Liceu des de la seva inauguració –Anuari– i altres obres relacionades amb el món de l’òpera i del Liceu.
  • També promou l’aportació de fons documentals a l’Arxiu Històric del Liceu.

Conferències al voltant de la programació

Amics del Liceu organitzen conferències al voltant de la programació de la temporada d'òpera. Consulteu dins la fitxa de cada espectacle les activitats, dates i conferenciants. Són de lliure accés pels socis d'Amics del Liceu i pels Abonats del Liceu. Per inscriure’s a les conferències cal enviar un e-mail a activitats@amicsliceu.com, indicant el nom i cognoms de la persona interessada.

Properes activitats

Conferècies

Dijous 5 d’abril a les 19.30h (Sala del Cor)
Attila a càrrec de Miquel Peralta, autor del llibre recentment publicat La veu femenina a l’òpera: caràcter i interpretació.

Dimecres 18 d’abril a les 19.30h (Sala del Cor)
Demon a càrrec de Jaume Radigales, professor titular de la Universitat Ramon Llull.

Descobreix els enigmes de l'òpera russa
En ocasió de l’estrena al Liceu de Demon (El dimoni) del compositor rus Anton Rubenstein, hem programat un cicle de conferències sobre òpera russa i la seva importància en el context històric, polític i cultural del seu país d’origen. El dramaturg, crític musical i president de la revista ScherzoSantiago Martín Bermúdez, gran especialista en música eslava, ens parlarà al llarg de tres sessions dels màxims representants d’aquest repertori, situant-lo al llarg de la història entre l’època del tsar Nicolau I i fins a la Revolució Russa.

Dijous 12 d’abril a les 19h (Sala del Cor)
Primera sessió.
 L’imperi rus en temps de Nicolau I. Mikhail Glinka, Aleksandr Dargomishki, el Grup dels Cinc, i Pushkin com a gran font d’inspiració.

Dijous 19 d’abril a les 19h (Sala del Cor)
Segona sessió.
 La segona meitat de segle; ruptura de la classe obrera amb el sistema tsarista. Nikolai Rimski-Kórsakov, Piotr Ilich Chaikovski, Sergei Rachmaninov, Anton Rubinstein, Eduard Naprávnik, Sergei Taneiev.

Dijous 26 d’abril a les 19h (Sala del Cor)
Tercera sessió
. La crisi, la guerra i la confusió revolucionària. Vladímir Deshevov, Dmitri Xostakóvitx, Serguei Prokófiev, Rodion Sxedrín, Alfred Schnittke, Juri Butsko.

Preus:
Amic: 25€
Amic Jove, Protector, Preferent i Benefactor: 20€
Abonat Liceu: 30€; Públic general: 40€

Per inscriure’s al cicle cal posar-se en contacte amb l’Associació: 93 317 73 78 – natalia@amicsliceu.com

Conferències realitzades: escolteu-les

Information and bookings for groups

The Liceu offers groups special conditions for both shows and tours. More information from:

Amics del Liceu

La Rambla 88, 2n. 08002 Barcelona
93 317 73 78 /  info@amicsliceu.com